Ambtenaren, college- en raadsleden klussen weer mee tijdens NLdoet

Op vrijdag 10 maart klussen ambtenaren, college- en raadsleden weer mee tijdens NLdoet. Daarnaast organiseren zij voor de bezoekers van Ontmoetingshuis ’t Stoofje een echte verwendag. Tijdens NLdoet is het gemeentehuis gesloten, op de Verkiezingsbalie na. Die is open tussen van 08.30 tot 12.30 uur.  

Ook dit jaar klust een grote groep ambtenaren, college- en raadsleden weer mee tijdens NLdoet op vrijdag 11 maart. Naast het traditionele klussen, organiseren zij dit jaar voor de bezoekers van ontmoetingshuis ’t Stoofje een verwendag. Dit doen zij in samenwerking met het Prinsentuin Oudenbosch, het Markland College, het Arboretum en een aantal talentvolle ambtenaren en vrijwilligers op het gebied van wellness en muziek.  

Verschillende klussen

Net als vorig jaar worden er diverse schoonmaak- en opruimklussen aangepakt bij het Arboretum in Oudenbosch en Woonzorgcomplex De Kroonestede in Hoeven. Nieuw op onze kluslijst is basisschool De Regenboog in Oudenbosch. Zij kunnen alle hulp goed gebruiken voor de verplaatsing van het vaste hek rondom het schoolplein. Dan kunnen hun leerlingen namelijk weer veiliger het schoolplein op en af.

Verwendag

Voor de bezoekers van ’t Stoofje organiseert de gemeente zelf een echte verwendag in samenwerking met het Markland College, het Prinsentuin Oudenbosch en het Arboretum. Massages, een wandeling door het Arboretum, een percussieworkshop, bloemschikken onder begeleiding van leerlingen van het Prinsentuin College en een bakkerijworkshop en keukenworkshop op het Markland College. Er staat van alles op het programma.

Ontmoetingshuis ‘t Stoofje
Ontmoetingshuis ‘t Stoofje heeft zo’n 400 unieke bezoekers met allerlei achtergronden. Vluchtelingen, mensen met een fysieke of lichte geestelijke beperking. Mensen in de bijstand of met psychosociale problematiek. Mensen die te maken hebben met eenzaamheid, mantelzorg en mensen die het gewoon gezellig vinden om af en toe met anderen koffie te drinken en te praten.

Actie NLdoet
Het Oranje Fonds organiseert op 10 en 11 maart 2017 samen met duizenden organisaties in het land, de grootste vrijwilligersactie van Nederland: NLdoet. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken.

Gemeentehuis deels gesloten
Op vrijdag 10 maart is het gemeentehuis gesloten, op de Verkiezingsbalie na. Die is open tussen van 08.30 tot 12.30