44ste FIETSVIERDAAGSE HOEVEN 2015

Naar Hoeven voor het fietsen en Brabantse gezelligheid, want het is nog steeds een feest om in Hoeven te fietsen.

 

2014 was een succesvol jaar. Het weer speelde hierbij uiteraard een belangrijke rol. Door de zonnige dagen was de Fietsvierdaagse Hoeven bijzonder in trek bij de meer dan 2650 deelnemers. Ze zorgde dat onze 43ste Fietsvierdaagse Hoeven weer bijzonder geslaagd was. De routes waren erg in trek bij onze fietsliefhebbers. Het waren weer vier fantastisch leuke en gezellige fietsdagen. Dank daarom aan alle deelnemers, sponsors, onze vrijwillige medewerkers en aan iedereen die dit ieder jaar weer mogelijk maken.

 

Op Hemelvaartsdag 14 mei 2015 start voor de 44ste keer de landelijk bekende Fietsvierdaagse Hoeven in het recreatiedorp Hoeven, gemeente Halderberge. Tot en met zondag 17 mei kunt u genieten van de mooiste routes die in West Brabant zijn uitgezet. Voor de 4de maal starten we vanuit ons Fietsvierdaagse Centrum “Bovendonk”. Dit ligt in een zeer groene bosrijke omgeving. In de mooie binnenplaats van dit historische monumentale gebouw kunnen we weer heerlijk genieten bij de start van de fietstochten maar vooral bij terugkomst. De ambiance is er geweldig. Elke dag tussen 08.00 uur en 13.00 uur kunt u het starten.

 

Op onze openingsdag 14 mei 2015 fietsen we de route die naar onze uitzetter is vernoemd: de Piet Brans route. Op de 1ste dag van de 44e fietsvierdaagse fietsen we vanaf het Fietsvierdaagse centrum Bovendonk naar Sint Willebrord. Na Sint Willebrord komen we langs landelijke wegen aan bij het Sneeuwattractiepark in Rucphen. We rijden vandaag langs bos en heide, maar ook langs beekdalen en laag gelegen weilanden en akkervelden. Via de Oud Buisse Heide fietsen we via Achtmaal België in om in Nieuwmoer uit te komen. Hier is het weer rust voor de 60 en de 100 km.  De 100 km plakt er nog een lus aan richting de bosrijke omgeving van Kalmthout en Wouwse Plantage. Daarna langs typisch Belgische buitenwegen terug naar Nederland. Door de Rucphense heide en via Bosschenhoofd komen we met alle routes terug naar “Bovendonk” in Hoeven.

 

Op vrijdag 15 mei fietsen we de Baronie route. We fietsen vanaf het Fietsvierdaagse centrum Bovendonk naar Etten-Leur. Van daar rijden we ongeveer op de grens van Etten en Leur richting het Liesbos. Karakteristiek voor het Liesbos zijn de monumentale lanen. Ze zijn aangelegd voor de jacht van de vroegere adellijke eigenaren. De route volgt zijn weg vervolgens langs het gebied van de Zandspui naar de Klappenberg. Tijdens de tocht ziet u zeker een aantal aspergevelden. Deze koningin van de groente bevindt zich in de vele zandruggen. Vervolgens gaat de route naar Rijsbergen en langs het natuurgebied de Pannenhoef. De Pannenhoef is een landgoed met bossen, heide, vennen, moerassen en cultuurgronden. Kortom een gebied waar je heerlijk kunt wandelen. De 60 en 100 km maken hun extra lus deze dag in het gebied ten zuiden van Breda. Via Galder en Meerseldreef gaan de 60 en 100 km weer terug. De 100 km maakt eerst nog wel een extra lus via Ulicoten en België naar het Nederlandse Castelré. Uiteindelijk fietsen we via het gebied Oosteind terug naar Hoeven.

 

 

 

Op zaterdag 16 mei fietsen wij de Markiezaat route. Vanuit “Bovendonk “ fietsen we via De Heul en komen langs het vliegveld “Seppe” dat geheel in een nieuw jasje wordt gestoken. De naam is inmiddels omgetoverd tot “BREDA INTERNATIONAL AIRPORT“. Via Rijksweg Noord komen we in de bedevaartplaats Zegge. Via de Lage Zegstraat fietsen over een gedeelte van het industriegebied van Roosendaal. Via De Maai en Kleine Biezen komen we het mooie dorp Wouw binnenfietsen. Daarna fietsen door een mooi natuurgebied en via het Laag steken we de nieuwe snelweg A4 over richting Tholen om daarna te fietsen door  de Vijftienhonderd Gemeten polder richting Poortvliet. Daarna zetten we koers door het poldergebied De Rand om even te rusten in Sint Annaland. Via de Oude Zeedijk en de Kreekweg fietsen we over de brug van het Schelde-Rijn kanaal naar Nieuw Vossemeer. Via het gehucht Notendaal fietsen we via drie rotondes naar en door Steenbergen, om daarna via de Boonhil uit te komen in Kruisland. We fietsen door een mooi open West Brabants buitengebied en zo belanden we in Bosschenhoofd en keren daarna door het bosgebied richting Hoeven.

 

Op de slotdag zondag 17 mei 2015 fietsen we de Halderberge route. Vanuit de start fietsen we door een mooi open landbouwgebied richting Oud Gastel. Daarna zetten we koers door een prachtig poldergebied naar  Zwingelspaan en Tonnekreek om te rusten nabij Willemstad. Na Willemstad gaan we over de Volkeraksluizen richting de Haringvlietbrug om daarna Zuid-Hollandse plaatsjes aan te doen. Via de Sturingdijk ten noorden van het Hollands Diep fietsen we langs de Dordtsche Kil naar de Kiltunnel bij ’s-Gravendeel. Via de Rijksstraatweg fietsen we richting Moerdijkbrug over het Hollands Diep naar Moerdijk. Via de Rode Vaart naar Zevenbergen en de Hoevense polder naar Oudenbosch en vervolgens naar ons eindpunt van de Fietsvierdaagse Hoeven 2015.

 

Zoals bekend kunnen de deelnemers kiezen uit 4 afstanden. Dat zijn de 25, 40, 60 en 100 km. Afhankelijk van leeftijd en conditie staat het de deelnemers vrij om de gewenste afstand elke dag opnieuw zelf te kiezen. De 25 km route is onze speciale gezinsafstand. Tijdens deze route worden de kinderen dan ook aangenaam verrast.

 

Ieder jaar heeft onze fietsvierdaagse een thema. Het thema voor 2015 is:

“FIETSVIERDAAGSE HOEVEN GOT TALENT”.

 

Ook dit jaar kunt u weer inschrijven via onze site. Onder de voorinschrijvingen voor 11 mei 2015 verloten wij startbewijzen voor onze 45ste Fietsvierdaagse Hoeven 2016.

 

Voor het overnachten kunnen onze fietsers ook dit jaar weer gebruik maken van ons “FIETSVIERDAAGSE-ARRANGEMENT” dat we met campings, bungalowparken en hotels in de omgeving hebben samengesteld.

 

Buiten het fietsen staat zoals altijd de sfeer en gezelligheid voorop. Volop muziek en verrassingen. Ook in 2015 mag u daar weer op rekenen. Tijdens onze 44ste Fietsvierdaagse Hoeven is er op zaterdag en zondag een grootse braderie in het dorp. De feesttent staat zoals andere jaren weer op het dorpsplein. Ook nu weer met optredens van diverse artiesten.

Voor inlichtingen kan men contact opnemen met:

www.fietsvierdaagse-hoeven.nl

info@fietsvierdaagse-hoeven.nl