Drugsdealer en kopers aangehouden

Oudenbosch – Afgelopen nacht zijn twee mannen en een vrouw aangehouden op de rijksweg A17 vanwege harddrugsbezit. Een uur later wordt ook de dealer in de kraag gevat in Roosendaal.

Harddrugs ingeleverd

Omstreeks middernacht krijgen surveillerende agenten argwaan als zij achter een benzinestation in de Laan van Brabant in Oud Gastel twee personen vreemde handelingen zien verrichten in de achterbak van een auto. Op een gegeven moment loopt een van de personen weg en rijdt de wagen met drie inzittenden verder. Op de A17 ter hoogte van Oudenbosch wordt het voertuig voor controle aan de kant van de weg gezet. Stukje bij beetje leveren de verdachten harddrugs (GHB en speed) bij de agenten in. Ook is er gereedschap dat gebruikt kan worden bij inbraken inbeslaggenomen.

Rijvaardigheidsonderzoek

Alle personen zijn vervolgens aangehouden op verdenking van het overtreden van de Opiumwet. Uit de verhoren komt al snel de naam van de dealer naar voren. Deze 28-jarige Roosendaler wordt een uur later in zijn woonplaats aangehouden. Zijn tas met daarin diverse verpakkingen GHB, een weegschaaltje en een notitieboekje met prijzen per gram spreekt boekdelen. De kopers, een 24-jarige vrouw, een 29-jarige man en nog een 31-jarige man, zijn allen afkomstig uit Dordrecht. Alle verdachten mogen het bureau na verhoor weer verlaten. Omdat er gezien zijn drugsgebruik getwijfeld wordt aan de rijvaardigheid van de bestuurder van de auto moet deze binnenkort een rijvaardigheidsonderzoek ondergaan. De dossiers worden ter beoordeling naar de officier van justitie gezonden.