Halderbergse leerlingen planten bomen op Boomfeestdag

De gemeente Halderberge doet ook dit jaar mee aan de Nationale Boomfeestdag op

18 maart aanstaande. In totaal 51 leerlingen van scholen in Bosschenhoofd en Oudenbosch planten samen diverse bomen. De gemeente Halderberge doet al jarenlang mee aan de boomfeestdag. Dit jaar staat de dag in het teken van het thema ‘Bomen en water’.

 

Planning

Om 9.30 uur planten de leerlingen van groep 7 van basisschool ’t Bossche Hart uit Bosschenhoofd bomen in de Clemensstraat, samen met wethouder Jan Akkermans. Tegelijkertijd planten de leerlingen van groep 7 van basisschool De Schakel uit Oudenbosch samen met wethouder Peter Bons bomen in het park aan de Rivièrelaan.

 

Oorkonde

Na verzameling op locatie wordt als startschot de vlag van de Stichting Nationale Boomfeestdag gehesen. Daarna steken de leerlingen de handen uit de mouwen en planten zij onder toeziend oog van de wethouder bomen. De wethouder vertelt daarbij bijzonderheden en leuke wetenswaardigheden over de bomen. Bij één van de bomen graven de kinderen en wethouder een oorkonde in. De gebeurtenis wordt feestelijk afgesloten met het uitdelen van een traktatie en een vrolijke lentesurprise, als herinnering aan de Nationale Boomfeestdag 2015.

 

Nationale Boomfeestdag

De Nationale Boomfeestdag wordt sinds 1919 in Nederland georganiseerd. Ruim 150.000 leerlingen van basisscholen planten dan bomen in straten, op pleinen, in parken en bossen. Daarmee dragen ze een steentje bij aan een groene leefomgeving.