Kinderen kiezen Halderbergse kinderburgemeester voor 2015

Drie basisscholen stellen op woensdagmiddag 22 april een leerling uit groep 7 kandidaat voor de functie van kinderburgemeester van Halderberge. Een door leerlingen gevormde kiesraad bepaalt door stemming welke kinderburgemeester wordt benoemd voor het jaar 2015. Bij bijzondere evenementen krijgt de kinderburgemeester een rol.

 

De gemeente Halderberge vindt het belangrijk dat kinderen al op een jonge leeftijd kennis maken met de gemeente en de politiek. Om hieraan uitvoering te geven wordt er o.a. een verkiezing van kinderburgemeester georganiseerd.

 

Verkiezing kinderburgemeester

Kinderen uit groep 7 konden zich op school aanmelden voor de verkiezing van kinderburgemeester 2015. Alle kandidaten doen hun best om de kiesraad ervan te overtuigen dat zij de beste kinderburgemeester zijn.

Dit kunnen zij doen door geweldig te speechen, een mooie presentatie te houden of door een andere eigen gemaakte creatie voor te dragen.

 

Kandidaten

De volgende kandidaten zijn voorgedragen:

 

Claire Peeters Joannesschool, Oud Gastel
Job van Alewijk OBS De Linde, Oud Gastel
Marsha van Son De Bukehof, Oudenbosch

 

Kiesraad

De overige kinderen uit groep 7 konden zich aanmelden voor de kiesraad. De kiesraad bestaat uit 9 kinderen. De kiesraad bepaalt door stemming en naar aanleiding van de gehouden presentatie wie de kinderburgemeester in het jaar 2015 wordt. De voorzitter van de kiesraad is de burgemeester Giel Janssen.

 

Activiteiten

De kinderburgemeester trekt gedurende een jaar samen op met de burgemeester bij bijzondere evenementen zoals Koningsdag, Dodenherdenking, Bevrijdingsdag, de intocht van Sinterklaas en de sleuteloverdracht bij carnaval.