Kroonring voor inzameling plastic afval

Er zijn verschillende mogelijkheden om ervoor te zorgen dat de afvalzakken voor de inzameling van plastic niet weg waaien op de inzameldag. U kunt een flesje gevuld met water in de zak doen om deze te verzwaren bijvoorbeeld. Een andere mogelijkheid is om de zak aan een kroonring te hangen. Een kroonring is een soort kapstok voor de plastic zakken. De kroonringen kunnen aan een lantaarnpaal of aan een paal van een verkeersbord worden bevestigd op een hoogte van ca. 1 meter van af de grond. De gemeente heeft een klein aantal van deze ringen besteld om inwoners hier kennis mee te laten maken.

Hoe kom ik er aan?

Belangstellenden voor een kroonring kunnen er één aanvragen via het mail adresgemeente@halderberge.nl onder vermelding van uw contactgegevens. Vervolgens krijgt u bericht of u er een kunt komen ophalen of niet. In verband met het beperkte aantal kroonringen geldt “zolang de voorraad strekt”. Het is dus mogelijk dat u een verzoek doet, maar geen kroonring ontvangt.

Waarom krijg ik geen kroonring?

Als uw aanvraag niet wordt gehonoreerd dan is dit omdat de kroonringen op zijn of dat er te veel aanvragen uit eenzelfde straat zijn gekomen, we proberen te zorgen voor een brede spreiding van de kroonringen.

Vragen?

Heeft u hierover nog vragen dan kunt u hiervoor contact opnemen met de gemeente tel. 14 0165