man uit Hoeven zit vast op verdenking van zware mishandeling.

Een 20-jarige man uit Hoeven zit vast op verdenking van zware mishandeling. Het slachtoffer was een beveiligingsmedewerker van de NS.

Het geweld vond plaats op woensdagavond 20 januari 2016 om 19.45 op het NS-station aan de Gravinnen van Nassauboulevard. De verdachte had al eerder op de avond voor overlast gezorgd. Hij werd gearresteerd nadat hij vernielingen pleegde aan reclameborden. Toen NS-beveiligers hem aanspraken, begon de verdachte te schelden. Hij verzette met geweld tegen zijn arrestatie. Hij spuugde en beet daarbij de beveiligers. In de worsteling bracht hij een van de beveiligers ten val. De 47-jarige aangever belandde met zijn gezicht op de grond, waarbij hij zijn neus brak en kort buiten kennis raakte.

In de cel

Politie agenten namen de 20-jarige arrestant over. Ook tegen de agenten gedroeg de verdachte zich agressief en gewelddadig. De verdachte is in het belang van het verdere onderzoek ingesloten in het cellencomplex.

Publieke taak

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Afgesproken is dat de straf bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.