MantelzorgBedankje

De gemeente Halderberge start dit jaar met het MantelzorgBedankje. Dit is een bedrag van € 100,- dat mensen kunnen aanvragen die hun mantelzorger willen bedanken. Wilt u uw mantelzorger bedanken met het MantelzorgBedankje? Vraag dan voor 1 januari 2016 het bedankje aan door het aanvraagformulier in te vullen.

Wanneer een naaste voor u zorgt, omdat u (langdurig) ziek bent of een beperking hebt kunt u een MantelzorgBedankje aanvragen. Dit is een bedrag van € 100,- dat u kunt besteden aan een bedankje voor uw mantelzorger of mantelzorgers. U kunt hiervoor een aanvraagformulier invullen. Op het formulier vindt u ook de voorwaarden waar u aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor het MantelzorgBedankje.

U vindt het formulier

  • Door hier (PDF, 51 kb) te klikken en het uit te printen en op te sturen
  • U kunt een papieren versie ophalen bij de spreekuren van de wijkteams, bij de receptie in het gemeentehuis en bij stichting HOOM.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor het MantelzorgBedankje moet u voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Uw mantelzorger staat geregistreerd bij HOOM (als dit nog niet het geval is, kunnen mensen zich alsnog inschrijven);;
  • Uw mantelzorger zorgt meer dan 8 uur per week en langer dan 6 maanden per jaar voor u;
  • De mantelzorger zorgt in eigen tijd en onbetaald voor u;
  • U bent inwoner van de gemeente Halderberge (uw mantelzorger hoeft dat niet te zijn);
  • In geval van een huisgenoot moet de mantelzorg de gebruikelijke zorg overstijgen.

Hoe werkt het?

U, als zorgvrager, krijgt het geldbedrag van € 100,- op de rekening gestort. U bent vrij het MantelzorgBedankje te besteden hoe u wilt. Het maakt niet uit of u het geld overmaakt op de rekening van uw mantelzorgers of er iets voor diegene van koopt. Heeft u meerdere mantelzorgers? Dan kunt het bedrag verdelen. Uiterlijk 1 juli 2016 hoort u of uw aanvraag wordt toegekend. Het geld wordt dan op uw rekening gestort.

Vragen?

Heeft u vragen over mantelzorg? Neem dan contact op met Stichting HOOM
kkiezenberg@hoomondersteuning.nl
06 51 97 88 12