Modderdag in de Kerkstraat in Oud Gastel

Op woensdagmiddag 8 juli aanstaande kunnen kinderen zich lekker vies maken tijdens de Modderdag op het speelterrein in de Kerkstraat te Oud Gastel. De middag wordt officieel geopend door wethouder Jan Paantjens, die het startschot geeft voor een heus waterballonnengevecht. De rest van de middag wordt er onder andere moddersoep gekookt, kunnen kinderen dansen in een modderbad en een modderschilderij maken.

 

Modderdag 2015 is een initiatief van bewoonster en pedagoog / beeldcoach Sandra Koeken in samenwerking met Berry IJpelaar van Ons Oud Gastel. Het is de eerste keer dat zij een Modderdag organiseren. Er worden ruim 40 kinderen verwacht, die zich via de website van OnsOud Gastel hebben ingeschreven. Ouders, familie en vrienden zijn natuurlijk ook van harte welkom. De middag start officieel om 14.00 uur. De organisatie zorgt ervoor dat de kinderen omstreeks 17.00 weer schoon en fris naar huis toe kunnen.

 

International Mud Day

Modderdag is een landelijk evenement, dat jaarlijks wordt georganiseerd op 29 juni, ofwel International Mud day. Uit praktische overwegingen viert Oud Gastel de Modderdag aanstaande woensdagmiddag.Het doel van Modderdag is om kinderen zonder remmingen en met al hun zintuigen te laten spelen met zand en water: vies worden is een must!

 

De toegang voor Modderdag is dankzij deze sponsoren gratis. In de speeltuin is koffie, thee, limonade en wat lekkers te koop. De opbrengst van deze consumpties gaat naar de verschillende projecten van Ons Oud Gastel, zoals de Spelletjes Marathon en schoonmaakacties in de Gastelse speeltuinen. Meer informatie vindt u op www.onsoudgastel.123website.nl.