Nieuw wandelpad als verbinding tussen religieuze monumenten

Op maandag 11 mei is het Parelpad geopend door wethouders Jan Paantjens en Frits Harteveld samen met kinderen van de Mariaschool. Het Parelpad is een initiatief van Bernardus Wonen en de gemeente Halderberge om bezoekers kennis te laten nemen van de bijzondere gebouwen en musea in het historische hart van Oudenbosch

 

Het Parelpad is een bijzonder gedeelte van de culturele wandelroute door het centrum van Oudenbosch. Beginnend bij de basiliek gaat het pad verder over het terrein van het voormalige pensionaat van Sint Anna, de Markt en de gebouwen van het voormalige internaat van Saint Louis. De historische gebouwen worden door de wandelroute als het ware als een parelsnoer met elkaar verbonden. Ook het Arboretum maakt deel uit van de route. De wandelroute wordt aangegeven door roestvrijstalen stippen in het plein en met historisch vormgegeven wegwijzers. Het Parelpad wordt in de toekomst nog uitgebreid door ook het winkelgebied en de haven er in te gaan verwerken.

 

Wethouder Jan Paantjens: “Voor de gemeente Halderberge is het beter toegankelijk maken van het historische hart en het terug geven van de gebouwen en pleinen aan de bevolking een belangrijke doelstelling. De oude functies van de gebouwen zijn misschien verloren gegaan, maar de gebouwen zijn er nog steeds. Het kostbare religieus erfgoed krijgt op deze manier een nieuw leven. We hopen dat ook komende generaties door het Parelpad de interesse krijgen in het religieus erfgoed van onze gemeente. Het Parelpad geeft hier een extra impuls aan.”

 

Wethouder Frits Harteveld: “Het Parelpad zorgt voor meer levendigheid in het historische hart van Oudenbosch. Dat levert een hele positieve bijdrage aan het toerisme en de economische waarde. Daarom willen we ook graag in de toekomst het winkelgebied en de haven bij deze wandelroute gaan betrekken.”

 

Het wandelpad wordt beheerd door de Samenwerkende Organisaties in het Historische hart van Oudenbosch (SOHO).