Pokémon Go-speler? Help gemeente en politie!

Ben jij een fanatieke Pokémon Go-speler? Dan kun je tijdens je zoektocht naar de stripfiguurtjes de gemeente en politie van dienst zijn. Veel mensen zijn actief tijdens het spelen van Pokémon Go, zelfs ’s nachts. Deze speurders kunnen tijdens hun zoektocht naar de stripfiguurtjes de gemeente en politie van dienst zijn en worden opgeroepen oren en ogen open te houden en verdachte situaties te melden via 112.

Op vrijdag 12 augustus 2016 plakten burgemeester Giel Janssen samen met de coördinator van het buurtpreventieteam Hoeven en de politie de eerste sticker om Pokémon Go-spelers op te roepen verdachte situaties te melden. Zij deden dit namens de vier gemeenten van het basisteam politie Roosendaal (gemeenten Halderberge, Roosendaal, Rucphen en Moerdijk).

Burgemeester Giel Janssen: “Alerte spelers die tijdens de jacht op Pokémon-figuurtjes helpen de veiligheid in onze gemeenten te vergroten is een mooi neveneffect van dit spel. Zeker tijdens de rustige vakantieperiode kunnen we wel wat extra ogen en oren gebruiken om inbraken nog verder tegen te gaan. Zo kan iedereen meehelpen aan een veilige woon- en leefomgeving.”

Veiligheid
De politie blijft wel waarschuwen dat de jacht op de virtuele stripfiguurtjes soms gevaarlijke en ongewenste situaties opleveren. Vooral wanneer spelers alleen maar naar hun scherm kijken en geen oog hebben voor het verkeer. Let op de veiligheid van omstanders en jezelf en houd je aan de geldende verkeersregels. Zorg er voor dat je geen overlast veroorzaakt door zomaar in iemands achtertuin te klimmen, verplaats je niet op verboden of afgesloten terrein en voorkom dat je je op gevaarlijke plaatsen zoals een langs een spoorlijn begeeft.

160812 burgemeester Giel Janssen plakt Pokemon Go sticker