Politieonderzoek dodelijk ongeval op A58 bij Hoeven afgerond

Hoeven – De politie heeft niet kunnen vaststellen wat de exacte oorzaak is van het ernstige ongeval op 19 juli jl.

Op zondag 19 juli kwamen bij een eenzijdig ongeval met een personenauto op de A58 bij de Roosendaalseweg twee Roosendalers (19 en 21 jaar) om het leven. De derde inzittende, een 20-jarige Roosendaler, raakte ernstig gewond.

Bestuurder

De politie heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld, waarbij onder andere getuigen zijn gehoord en een forensisch onderzoek is ingesteld. Hieruit is gebleken dat de 21-jarige Roosendaler de auto heeft bestuurd. Hij was niet in het bezit van een rijbewijs en hij droeg de gordel tijdens het ongeval. De bestuurder overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Inzittende 1

De 20-jarige Roosendaler zat als inzittende naast de bestuurder. Hij droeg tijdens het ongeval geen gordel en werd uit de auto geslingerd. Hij raakte ernstig gewond en werd in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis gebracht. Hij werd daarna overgebracht naar een ziekenhuis in Rotterdam. De man is ondertussen weer thuis.

Inzittende 2

De 19-jarige Roosendaler zat als passagier achterin het voertuig. Hij zat niet in de gordel en overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Verzekering

De dagen na het ongeval ging het gerucht dat de auto niet verzekerd was. Dit klopt niet. De auto was op de gebruikelijke wijze verzekerd.

Toedracht

Uit het politieonderzoek is niet gebleken waardoor het ongeval precies is ontstaan. De auto reed richting Roosendaal, voerde normale verlichting en is door onbekende oorzaak in de slip geraakt. De auto is vanaf de rijbaan van de A58 dwars de rechter berm ingegleden. Daarna is deze tegen de boom gegleden. Door de klap is het complete motorblok en accu uit de auto weggeslagen. De politie kan niet berekenen wat de snelheid is geweest vlak voor het ongeval.

Informeren families

Het openbaar ministerie heeft kennis genomen van de eindconclusies van het politieonderzoek en heeft besloten verder geen actie te ondernemen. De drie betrokken families zijn door een familieagent geïnformeerd.