Politieonderzoek naar diverse hennepkwekerij en stekkerijen

Oud Gastel – Vrijdagmorgen zijn in twee loodsen aan de Argon goederen die dinsdagavond jl. in beslag zijn genomen door een bedrijf opgehaald. Het gaat om ongeveer twee grote vrachtwagen vol met goederen bestemd voor de hennepteelt.

De spullen, zoals meststoffen, potgrond, vijverfolie en filters zijn in beslag genomen in een groot onderzoek naar henneptelers. Dinsdagavond jl. zijn in Bergen op Zoom en Roosendaal twee mannen en vier vrouwen aangehouden. Deze mensen zitten nog vast. Vervolgens is beslag gelegd op de goederen in de loodsen in Oud-Gastel. Deze spullen zijn vrijdagochtend opgehaald.

Hoofdrolspelers

Het onderzoek is in 2015 gestart toen bleek dat steeds dezelfde mensen betrokken waren bij verdachte situaties in Zeeuws-Vlaanderen en bij hennepkwekerijen in het Oosterscheldegebied. Dinsdag werden twee hoofdrolspelers, namelijk een 35-jarige vrouw uit Goes en een man (49) uit Bergen op Zoom aangehouden. Tevens werden in de kwekerij aan de Nobellaan in Bergen op Zoom drie knipsters uit Bergen op Zoom (38 en 39 jaar) en uit Roosendaal (21 jaar) aangehouden. Tot slot in de buurt van de loodsen aan de Argon nog een inwoner uit Bergen op Zoom (43 jaar).

Resultaat

Tijdens het politieonderzoek werden de afgelopen maanden reeds enkele hennepkwekerijen in woningen in Doetinchem, Dordrecht en nog vijf woningen in de provincie Zeeland opgerold. Verder werden twee grote hennepkwekerijen en –stekkerijen aangetroffen en geruimd, namelijk in een loods op het industrieterrein in Zierikzee en de loods aan de Nobellaan in Bergen op Zoom.

Huiszoekingen

Dinsdag en woensdag heeft de politie onderzoeken ingesteld in woningen in Bergen op Zoom, Goes en Kapelle. Hierbij zijn onder andere geld, computerapparatuur en telefoons in beslag genomen. Deze goederen worden de komende periode nader onderzocht.

Vervolgonderzoek

Behalve overtredingen van de Opiumwet richt het onderzoek zich ook op het voeren van een criminele organisatie en het witwassen.

Bron: Politie