Sluiting bedrijfsloods Oudlandsedijk in Oudenbosch

Burgemeester Giel Janssen van de gemeente Halderberge heeft besloten om met ingang van maandag 11 mei 2015 een bedrijfsloods, gevestigd aan de Oudlandsedijk 6a in Oudenbosch voor een periode van zes maanden te sluiten. De sluiting is het gevolg van een constatering van een overtreding van de Opiumwet door de politie op 24 februari 2015.

 

Op 24 februari 2015 werd door de politie circa 20.000 stekjes gevonden. De politie kwam de hennepkwekerij op het spoor na een meting van een energiebedrijf. Naast de hennepstekjes werden ook 568 moederplanten gevonden.

Overeenkomstig het gemeentelijk beleid volgt bij een eerste overtreding van de Opiumwet bij bedrijfspanden een sluiting van zes maanden. De gemeente Halderberge vindt een sluiting van zes maanden noodzakelijk om het gebruik en bekendheid van het verhuurde bedrijfspand als drugspand te doorbreken, de risico’s voor de volgende huurder(s) weg te nemen, de loop uit het pand te halen en ervoor te zorgen dat de veiligheid en leefbaarheid wordt hersteld/niet verder wordt aangetast.

De eigenaar kreeg zelf de gelegenheid om zijn pand inclusief inpandige showroom, kantoorruimte en keuken,  te sluiten. De gemeente heeft dit op maandag 11 mei 2015 gecontroleerd.

Foto´s : Alexander Vingerhoed