Symposium aangepast sporten

Het Sportloket aangepast sporten Onbeperkt Sportief West organiseert op 14 september 2016 een inspirerend, motiverend en informatief symposium  voor sportverenigingen uit de regio Halderberge, Steenbergen, Bergen op Zoom, Tholen en Woensdrecht. Het symposium wordt tussen 19.15 uur en 21.30 uur gehouden in ontmoetingscentrum ’t Cromwiel, Krommeweg 1 in Steenbergen.

Aangepast Sporten
Met de Paralympics Rio in het vooruitzicht ( 7-18 september 2016) waar de top van de Nederlandse aangepaste sporters acteren op het hoogste niveau wordt onderstreept dat sporten met een beperking een geweldige uitdaging is. De sportvereniging speelt in de sportcarrière van de (top)sporter een grote rol: in de sportvereniging wordt de basis gelegd voor prestatie! De rol van de sportvereniging voor de sporter met een beperking is meer dan sporten alleen. Het betekent voor de sporter ‘meedoen’ en betekent voor de vereniging een nieuwe investering in toegankelijkheid bij de club. Persoonlijke prestaties op elk niveau tellen mee.

Inspireren, motiveren en informeren
Tijdens het symposium wordt het enthousiasme over sport doorgegeven door de verhalen van de sporter met een beperking. De vragen  van sportverenigingen over het organiseren van aangepast sportaanbod  worden beantwoord door NOC* NSF, de regionale en lokale sportcoaches. Informatie over de vernieuwde infrastructuur op het gebied van aangepast sporten in Nederland, de Provincie Noord Brabant en de regio laat zien dat er op veel verschillende manieren hulp geboden kan worden  aan de (startende) sportvereniging en sporters.

Sportloket Onbeperkt Sportief West
Het sportloket Onbeperkt Sportief West  is een samenwerkingsverband van de gemeenten Bergen op Zoom, Steenbergen, Woensdrecht, Tholen en Halderberge. Het is een van de zeven Brabantse regionale sportloketten aangepast sporten in Brabant. Inwoners van West-Brabant met een fysieke, verstandelijke en chronische beperking kunnen terecht bij het Sportloket voor het vinden van onder andere een geschikte sport- of beweegactiviteit.

Aanmelden
Aanmelden voor het symposium  kan  tot 12 september 2016 via www.sportloketwest.nl.