Watertappunt in Stampersgat officieel in gebruik genomen

Op maandag 10 december openden wethouder Hans Wierikx, William Vermunt van de Samenstichting Stampersgat en Renate Rijken van Brabant Water een watertappunt in Stampersgat aan de Havenstraat. Het initiatief om op deze locatie een watertappunt te plaatsen kwam van de Samenstichting Stampersgat. Een idee waar de gemeente Halderberge en Brabant Water graag aan wilden meewerken.

In de buurt van het watertappunt zijn recentelijk de waterleidingen vernieuwd. Door goed overleg tussen de gemeente, de Samenstichting Stampersgat en Brabant Water is de overlast voor de bewoners beperkt gebleven en is de watervoorziening gegarandeerd. Een watertappunt op deze plek is dan ook passend.

Wethouder Hans Wierikx: “Dit is een mooi initiatief van de Samenstichting Stampersgat waar we graag aan meewerken. Zeker op deze locatie waar we hopen bij te dragen aan een stukje belevingswaarde van deze mooie plek in Stampersgat. Het is een plek waar geregeld volwassenen en kinderen verblijven. “

Renate Rijken, Brabant Water: “Wij vinden het belangrijk dat kraanwater, altijd en overal beschikbaar is en werken dan ook graag mee aan dit initiatief”.

William Vermunt, Samenstichting Stampersgat: ““Voor het Waterpoort-project “dorpsplein aan het water”, proberen we in en langs het water van de Dintel voor jong en oud een leuke verblijfsplaats te creëeren.  Omdat 2018 het “jaar van het Water” is kon een watertappunt op die locatie dan ook niet ontbreken. Wij vinden het prachtig dat door samenwerking van Brabant Water, gemeente Halderberge en Samenstichting Stampersgat uiteindelijk dit mooie initiatief gerealiseerd kon worden.”

Join the Pipe
In Halderberge zijn 2 watertappunten, één in Oud Gastel en nu deze in Stampersgat. Met dit watertappunt dragen we een steentje bij aan waterprojecten in ontwikkelingslanden. Watertappunten zijn namelijk een initiatief van ‘Join the Pipe’. Met de opbrengsten van hun flessen en tappunten in Europa zetten ze waterprojecten op in ontwikkelingslanden. Ze delen flessen uit aan schoolkinderen, organiseren City Clean-Ups en installeren waterpompen in dorpen. Tot heden hebben ze ruim 250 projecten gerealiseerd. Iedere verkochte fles en geplaatst tappunt draagt bij aan een waterproject en een schoner & plasticvrij milieu.