Webshop Meedoen nu ook voor inwoners van de gemeente Halderberge

Ondanks een laag inkomen toch deelnemen aan sporten en culturele activiteiten? In Halderberge en Etten-Leur kan dat via de Webshop Meedoen van het Werkplein Hart van West-Brabant. Deze webshop was al toegankelijk voor inwoners van Etten-leur en vanaf 1 april 2016 ook voor inwoners van de gemeente Halderberge.

 

Breed aanbod van activiteiten
Met de webshop zetten de gemeenten Etten-Leur en Halderberge in op een breed aanbod van activiteiten voor  inwoners met een laag inkomen. Via de webshop kunnen mensen eenvoudig een activiteit kiezen. Bijvoorbeeld voor een abonnement op de sportschool, danslessen of deelname aan een cursus. Soms is er ook tegoed om sportkleding aan te schaffen. Mensen die digitaal niet vaardig zijn, kunnen hierbij hulp ontvangen van het Werkplein.

 

Hoe het werkt

•        Voor wie? Inwoners van de gemeenten Halderberge en Etten-Leur met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm.

•        Wat is het webadres? www.meedoenhartvanwestbrabant.nl

•        Hoe aanvragen? De meedoenregeling aanvragen kan via de site. Daarna beoordeelt het Werkplein Hart van West-Brabant de aanvraag.

•        Hoe kies je een activiteit? Wanneer de aanvraag is goedgekeurd, ontvangt de aanvrager een brief met inloggegevens en tegoed waarmee ze activiteiten in de webshop kunnen kiezen.

•        Hoe lang en waar is je tegoed geldig? Niet-gebruikt tegoed na een kalenderjaar wordt niet uitbetaald, maar keert terug naar de gemeente. Het tegoed kan alleen in de webshop besteed worden.


Zonder verenigingen en instellingen geen webshop

In Etten-Leur nemen 74 verenigingen en bedrijven en 432 inwoners deel aan

de webshop. In 2015 ging er bijna € 110.000,- in om. In Halderberge hebben zich inmiddels 21 verenigingen en bedrijven aangesloten. Dat aantal kan en mag natuurlijk altijd

groter worden. Het Werkplein roept verenigingen en bedrijven die zich nog niet aangemeld

hebben op om dit alsnog te doen. Dit kan rechts onderaan op de homepagina van de webshop.

 

Meedoen is ontzettend belangrijk

Het Werkplein Hart van West-Brabant vindt het belangrijk dat iedereen kan meedoen in de samenleving. Voor mensen met een laag inkomen is dat soms lastig: zij moeten iedere maand

de eindjes aan elkaar knopen. Vaak betekent dit dat er geen geld is voor recreatieve, sportieve en culturele activiteiten voor henzelf of hun kinderen. Dat geldt zeker ook voor een toenemende groep ouderen met een laag inkomen, die mede hierdoor een beperkt sociaal leven hebben en dreigen te  vereenzamen.
Wethouder Jan Paantjens van de gemeente Halderberge: “Ik ben heel blij dat we als Halderberge gaan deelnemen aan de Webshop Meedoen. Voor onze inwoners met een minimaal inkomen betekent dit  dat zij op een hele gemakkelijke manier kunnen kiezen hoe zij hun tegoed besteden om mee te kunnen doen met allerlei activiteiten, zoals sportactiviteiten. Voor de verenigingen die meedoen heeft het ook een positief effect doordat zij misschien zelfs nieuwe leden kunnen verwelkomen. Het is voor onze gemeente dus een echte win-win situatie. “

 

Bas Kurvers, directeur van het Werkplein Hart van West-Brabant: “Meedoen aan de samenleving betekent  voor mensen ook meer energie, zelfvertrouwen en perspectief. Het actief deelnemen aan het verenigingsleven kan voor mensen in de bijstand ook een belangrijke opstap naar werk zijn.”