Wielerkampioen uit Oudenbosch wil met crowdfunding naar WK

Wielrenner Davy Mertens uit Oudenbosch is druk bezig met een crowdfunding campagne om zijn WK deelname mogelijk te maken. De meervoudig Nederlands kampioen aangepast wielrennen en wereldkampioen op de ploegentijdrit heeft zich gekwalificeerd voor het WK in Ecuador. Maar omdat zijn klasse niet paralympisch is moet hij de reis en het verblijf zelf betalen. Hiervoor zoekt hij steun via crowdfunding op het nieuwe crowdfundingplatform voor de zorg www.geefgezondheid.nu

 

Davy Mertens: “Ik heb vanaf klein jongentje heel erg faalangst gehad. Waardoor ik een leerachterstand heb opgelopen. Mijn IQ is hier door onder het gemiddelde van Nederland. In 2006 haalde ik voor het eerst de Nederlandse titel op de weg. En 2 jaar later werd ik Nederlands kampioen op de tijdrit. Inmiddels heb ik 4 Nederlandse truien aan de muur hangen. Afgelopen jaar mocht ik voor het eerst deelnemen aan het WK aangepast wielrennen voor mensen met een IQ onder de 75 in Tsjechië. Dat was een hele ervaring. Ik werd samen met 2 ploeggenoten wereldkampioen ploegentijdrit. Op de tijdrit werd ik 5e en de weg wedstrijd 4e. Nu zijn in september de wereldkampioenschappen in Ecuador. De kosten van de vliegticket en verblijf zijn voor eigen rekening. Omdat het geen sport is op paralympische spelen

Deze kosten kan ik niet zelf opbrengen. En sponsors zoeken is erg moeilijk in deze tijd.”
GeefGezondheid.nu ondersteunt Davy tijdens zijn campagne. Dit platform helpt mensen met te weinig financiële middelen om zelf in hun (dringende) zorgbehoefte te voorzien. Dit kunnen zaken zijn die buiten de dekking van de zorgverzekering vallen, betrekking hebben op kostbare behandelingen of op langdurige zorg.  Zorgfinanciering is in eerste instantie de verantwoordelijkheid van de zorgverzekeraars. Deze beperken echter de (aanvullende) pakketten en de vrije zorgkeus. Ze verhogen het eigen risico en vergoeden bepaalde zorg zelfs helemaal niet meer. GeefGezondheid.nu maakt zorgproblemen zichtbaar en helpt mensen die een behandeling niet kunnen betalen financiële steun te verkrijgen.

 

Zorgen voor elkaar
GeefGezondheid.nu is een initiatief van Debbie Been, vrijgevestigd GZ-psycholoog en bestuursvoorzitter van Stichting GeefGezondheid, een stichting zonder winstoogmerk. Debbie Been: “Wij gunnen iedereen de benodigde zorg die nu niet door een zorgverzekeraar wordt vergoed. Ons platform is een reactie op het beleid van de overheid en de verzekeraars. Crowdfunding is een alternatieve manier van geld ophalen voor met name start-ups. Passend in de shared economy. En waarom zou je het dan ook niet voor zaken inzetten waar de overheid het laat liggen. Daarom hebben wij voor deze manier gekozen. GeefGezondheid.nu is een kwalitatief en betrouwbaar platform voor crowdfunding binnen de zorg. Deze vorm van zorgfinanciering is in het buitenland al enorm succesvol, bijvoorbeeld in de Verenigde Staten met giveforward.com. GeefGezondheid.nu is de eerste crowdfunding website in Nederland die zich specifiek richt op de zorg en gezondheid van individuen.”

 

Hoe het werkt
Mensen met een zorgbehoefte kunnen een ‘projectpagina’ aanmaken op www.GeefGezondheid.nu en worden daarmee ‘projecthouder’. Op deze speciale eigen pagina vertelt de projecthouder waarom en hoeveel budget er nodig is voor de noodzakelijke zorg. Door middel van verschillende ‘tools’ kan de projecthouder de projectpagina eenvoudig delen in het eigen sociale netwerk: zowel online (via social media of e-mail), als offline door deze af te drukken en te verspreiden. Na het aanmaken van de projectpagina gaat de crowdfunding-periode van start. Deze duurt meestal drie maanden en binnen dit tijdsframe moet het doelbedrag behaald worden. Lukt dit niet, dan krijgen de donateurs hun inleg automatisch terug. De effecten van de donatie kunnen online gevolgd worden.

 

Bekijk het project van Davy op www.GeefGezondheid.nu, doneer of start zelf een project. En Like de Facebook pagina. Want samen zorgen we voor zorg.